Purių ir minkštų blynų receptas, daugelis juos mėgsta nuo vaikystės. Bet ne visi žino kaip juo teisingai iškepti, todėl kad kartais jie gaunasi nepakilę arba ploni ir riebūs.
Ingredientai :
- 250 gr kefyro
- 60 gr cukraus
- 200 gr miltų
- 0,5 arbatinio
- šaukštelio sodos
- truputis druskos
Pirmiausia sudedame cukrų, druską ir miltus, ir juos išmaišome. Pilame kefyrą ir išmaišome. Galima dėti tarkuotų obuolių 1 – 2 vnt. aguonų, pamirkytų razinų, cinamono. Į tešlą galima įdėti 2 šaukštus sėlenų. Jei tešla gavosi kiek tirštesne už grietinę ir nenubėga nuo šaukšto, daugiau miltų dėti nebereikia. Jei įdėsite per daug miltų, blynai pakils ir bus purūs ir skanūs, bet atšalę taps kieti. O jei miltų bus mažiau ir tešla skystesnė, blyneliai blogai pakils ir bus plonyčiai. Pabaigoje dedame sodą, gerai permaišome ir duodame pastovėti kokias 5 min, kad pakiltų, kol įkais keptuvė. Sodos gesint nereikia !
Kepame įkaitusioje keptuvėje ant nedidelės ugnies. Geriausiai tam tinka sunki keptuvė storu dugnu. Jei jūsų keptuvė plona, gali būti kad reikės labiau sumažinti ugnį, kad blyneliai keptų lėčiau ir spėtų iškepti viduriukas. Galima tuo atveju pridengti dangčiu.
Iškeptus blynus galima pabarstyti cukraus pudra, kaip darydavo mano močiutė, arba palaistyti medumi…
Skanaus !
Leave a reply