Šaltai spaustas Sezamų aliejus kepimui 1L

12,99

Tai maistinis aliejus, pagamintas šaltuoju būdu iš vienmečių augalų sezamų sėklų (lot. Sesamum indicum L). Dėl savo unikalus aromato ir sodraus skonio šaltai spaustas sezamų aliejus labiausiai tinka pagardinti salotoms, gaminti padažams ir marinatams.
Šalto spaudimo sezamo sėklų aliejus nuo neatmenamų laikų vertinamas dėl savo cheminės sudėties, kurios didžiąją dalį sudaro polinesočiosios (Omega-6) ir mononesočiosios (Omega-9) riebalų rūgštys (žmogaus organizmas jų negamina, bet jos yra gyvybiškai svarbios). Šis aliejus yra puikus vitamino E šaltinis (100 g yra net 7 rekomenduojamos šio vitamino paros dozės!). Taip pat jame nemažai rasime B grupės ir A vitaminų. Jame gausu mikroelementų (magnio, cinko, vario, kalcio, geležies). Šalto spaudimo sezamų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais, mažinančiais cholesterolio kiekį kraujyje. Tarp kitko, dėl labai didelio antioksidantų kiekio aliejus pasižymi ilgu galiojimo laiku.
Sudedamosios dalys: Sezamų aliejus
ALERGENAI: Sudėtyje yra: sezamo sėklų ir jų produktų.

Liko 2

Kategorija: Žyma:

Aprašymas

Šaltai spaustas nerafinuotas Sezamo aliejus kepimui 1L
Sezamų sėklų aliejus naudojamas salotoms ir padažams, tinka troškinti, kepiniams, marinatams bei desertams gardinti. Sezamų sėklų aliejus tinka odos priežiūrai – pasižymi drėkinančiomis, minkštinančiomis ir valomomis  savybėmis, gali būti naudojamas plaukų ir nudegusios odos priežiūrai. Turi šildantį efektą, skatina ląstelių atsinaujinimą, labai tinka masažams, puoselėja plaukus, apsaugo nuo kenksmingo saulės poveikio. Naudojamas kosmetikos pramonėje kaip puikus bazinis aliejus. Gali būti naudojamas grynas arba mišinyje su kitais aliejais.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.